De Ombudsmannen komen naar je toe!

De ombudsmannen maken een ronde door België om uit te leggen hoe ze je kunnen helpen.

Ombudsman.be, het Belgische netwerk van ombudsmannen organiseert een OmbudsTour van 9 tot 20 oktober onder het motto "Er is altijd een ombudsman om je te helpen". Ontdek hieronder waar we overal halt houden.

Ombudsman.be bestaat zowel uit ombudsdiensten die actief zijn op het institutionele niveau en bemiddelen tussen de burger en de overheid als uit sectorale ombudsdiensten die bemiddelen tussen consumenten en ondernemingen.

"De ombudsman is een bemiddelaar die tussenbeide komt wanneer een persoon een probleem heeft met een overheidsdienst of een bedrijf en er niet in slaagt om dit met de betrokken dienst op te lossen. De ombudsman tracht een oplossing te vinden, biedt antwoorden en doet, indien nodig, aanbevelingen om de dienstverlening te verbeteren" aldus Marc Bertrand, voorzitter van Ombudsman.be.

Wie met een probleem zit, vindt op www.ombudsman.be makkelijk de contactgegevens van de juiste ombudsman. De voorzitter van het netwerk verklaart dat "ombudsmannen voldoen aan de criteria van onpartijdigheid en onafhankelijkheid en dat hun tussenkomst volledig gratis is.".

Klik hier voor de data waarop we langskomen en kom zeker eens kennismaken!

Nieuws van 10-10-2023